Waar Software Developers en Bedrijven elkaar vinden

Zonder tussenpersoon

Ik zoek een nieuwe uitdaging Ik zoek een Software Developer

Over DefDev

Wij blazen de IT-arbeidsmarkt nieuw leven in door developers en bedrijven direct aan elkaar te koppelen. Weg met de headhunters en recruitmentbureaus. DefDev gaat terug naar de basis.

Cut out the middleman

Arbeidswerving binnen de IT-arbeidsmarkt blijft hangen in oude patronen, want veel bedrijven huren nog steeds recruitmentbureaus in om developers te vinden. Deze bureaus zetten vervolgens hun recruiters in om developers te vinden. Die recruiters hebben dus aardig wat macht in het wervingsproces. Niet efficiënt en zeker niet transparant vinden wij. Deze extra, in onze ogen, overbodige schakel zorgt eerder voor ruis dan duidelijkheid. Tel dat op bij de tijd die developers kwijt zijn aan het praten met deze recruiters. Zelfs als ze er eigenlijk geen zin in hebben. 

Bovendien kost het werken met een tussenpersoon, freelance developers en bedrijven per opdracht op jaarbasis gemiddeld € 18.000 tot € 36.000 per jaar aan marge die ze moeten afdragen. Zonder marge-afdracht is er meer marge voor de developer en onderhandelingsruimte voor bedrijven. 

Daarnaast betalen bedrijven per plaatsing gemiddeld € 15.000 tot € 30.000 aan bemiddelingskosten. Bij ons zijn er geen bemiddelingskosten. Dit geeft meer ruimte om tot een arbeidsovereenkomst te komen. Met een DefDev-abonnement zijn bedrijven hooguit € 2.000 per jaar kwijt. Nogal een verschil.

Misschien denk je nu; hoe weten ze dit allemaal zo zeker? Nou, wij waren jarenlang die overbodige IT-recruiter.

Het anders doen

Door onze werkervaring binnen de IT-arbeidsmarkt zagen we de behoefte groeien aan een laagdrempelig, transparant en efficiënt recruitmentplatform. Zo is DefDev ontstaan; een uniek recruitmentplatform dat developers en bedrijven aan elkaar koppelt. We doen het dus nét even anders. Bedrijven zetten IT-vacatures, freelance of vast, op DefDev. Ook is het mogelijk om te zoeken naar geschikte developers en direct contact met hen op te nemen. Developers kunnen reageren op vacatures en ook direct contact opnemen met het bedrijf. Dit gebeurt allemaal zonder tussenpersonen. Transparant en efficiënt. Dit bespaart tijd en geld.

DefDev facts & figures

DefDev staat voor Definitely Developers.

Gelanceerd in januari 2020.

DefDev richt zich 100% op de Nederlandse markt.

1704 developers hebben een DefDev-account.

3 bedrijven hebben een DefDev-abonnement.

We hebben een LinkedIn Company page en een Group page speciaal voor developers.

FAQ

Een profiel aanmaken voor developers op het platform is gratis en kost slechts een paar minuten. DefDev hanteert tien multiplechoicevragen om een kandidaat vindbaar en ‘searchable’ te maken voor bedrijven op het platform. Na je inschrijving kun je op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging. Je kunt via ons platform direct contact leggen met je mogelijke toekomstige werk- of opdrachtgever en zelf het tempo bepalen tot de uiteindelijke indiensttreding of opdrachtaanvaarding. Daarbij heb je de salaris- en tariefonderhandeling in eigen hand, het gebruik van het platform is voor een developer geheel gratis en er wordt niet bemiddeld. 

Bedrijven kunnen zich abonneren op DefDev als ze op zoek zijn naar developers. Per abonnementsvorm verschilt de looptijd, het aantal te plaatsen vacatures en de daarbij behorende prijs. Ieder bedrijf krijgt een eigen bedrijfspagina waarop vacatures geplaatst kunnen worden. De abonnementskosten zijn de enige kosten die verbonden zijn aan het gebruik van het platform. Een overzicht van de abonnementen:

- 3 mnd 3 vacatureslots € 750,- 

- 6 mnd 10 vacatureslots € 1200-

- 12 mnd 30 vacatureslots € 2000,-

Developers krijgen vrijwel dagelijks te maken met headhunters en recruiters. Zij voelen zich sociaal verplicht om iemand te woord te staan, ook wanneer ze geen interesse hebben. Bovendien kost het de developers onnodig veel tijd. Door de tussenpersoon niet toe te laten op het platform, willen wij de sociale druk en tijdverspilling voorkomen. 

Vacaturewebsites zijn gericht op de gehele Nederlandse arbeidsmarkt. Naast een developer kan ook een chef-kok of een directeur hier een nieuwe baan vinden. Dit zorgt voor ruis tijdens de zoektocht naar een baan. Er bestaan ook platformen die specifiek gericht zijn op vacatures voor developers, maar die zijn weer beperkt tot één type dienstverband: freelancers of een vaste aanstelling. DefDev is gericht op software developers die in Nederland een baan zoeken, zowel in vaste dienst als op freelance-basis.

Doordat er geen tussenpersoon bij betrokken is, is er bij ons geen (financieel) belang om een bedrijf en een developer aan elkaar te koppelen. Een opdrachtgever sluit een abonnement voor drie, zes of twaalf maanden bij ons af en kan in die periode een onbeperkt aantal developers in dienst nemen. Zij betalen dus niet per aanstelling, wat gebruikelijk is bij recruiters en waarvoor de fees doorgaans erg hoog zijn. Nu een bedrijf niet per aanstelling betaalt, wordt die financiële drempel weggehaald. Dat haalt de druk tijdens het sollicitatieproces weg en geeft zowel de werkgever als de kandidaat rust.

Software developers maken een profiel aan en vullen tien vragen in op het gebied van beschikbaarheid, soort dienstverband, specialisaties, programmeertalen, werkervaring, regio en taal. Vervolgens kunnen zij op basis van deze wensen een vacature of werkgever zoeken. Maar werkgevers kunnen hen ook benaderen voor openstaande vacatures.

We willen dat DefDev de standaard in het recruitmentproces voor developers wordt. Het moet de standaardtool voor elk bedrijf zijn dat developers in Nederland zoekt. We hebben zeker ambities gesteld qua gebruikersaantallen op het platform, maar de eerste stap is dat DefDev aanslaat. 

Ja, het is mogelijk om online een demo aan te vragen waarin we u graag de functionaliteiten van het platform tonen. Boek hier direct uw demo!

Meer weten?

We vertellen het je graag.