Waar Developers en Bedrijven elkaar vinden

Voor vaste & freelance aanstelling

Vacatures voor developers Op zoek naar developers

Over ons

DefDev is een nieuw recruitmentplatform dat Nederlandse developers aan werkgevers koppelt. Dat gebeurt zonder tussenkomst van een externe recruiter. Het rechtstreekse contact tussen de partijen moet de frustraties op de ict-arbeidsmarkt wegnemen. Het platform DefDev is live gegaan in januari 2020, de naam DefDev staat voor Definitely Developers.

DefDev is het platform waar je developers kunt vinden voor het invullen van vacatures en opdrachten. Met een 100% focus op developers voor de Nederlandse markt en waar tussenpersonen worden geweerd. DefDev is er voor de developer die wil dat solliciteren laagdrempelig en direct is. En voor bedrijven die op een nieuwe manier willen werven. Deze vorm van personeel en/of freelancers aan je binden, is anders. Verschillende media hebben daarom aandacht aan DefDev besteed, waaronder Computable en Emerce.

Veel bedrijven schakelen recruitmentbureaus in om de ict-vacatures te vervullen. De externe recruiter krijgt hierdoor meer invloed op het wervingsproces. Dit zorgt ervoor dat de manier van werven op de ict-markt zich niet verder ontwikkeld. DefDev wil daar verandering in aanbrengen: terug naar de basis, waarbij kandidaten direct in contact staan met een potentiële werkgever. Dit zorgt voor honderd procent transparantie.

Op dit moment hebben zich meer dan 1300 developers ingeschreven die geïnteresseerd zijn in een nieuwe baan of opdracht. Dit betekent actief op zoek en meteen beschikbaar of open om benaderd te worden voor een mooie carrièrestap. De vacatures die door partners op het platform worden geplaatst, delen wij in ons netwerk op LinkedIn, bestaande uit meer dan 15.000 unieke developers, een Company Page met 1750+ developers en een Group page met 1350+ developers.

Veelgestelde vragen

Een profiel aanmaken voor developers op het platform is gratis en kost slechts een paar minuten. DefDev hanteert tien multiplechoicevragen om een kandidaat vindbaar en ‘searchable’ te maken voor bedrijven op het platform. Na je inschrijving kun je op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging. Je kunt via ons platform direct contact leggen met je mogelijke toekomstige werk- of opdrachtgever en zelf het tempo bepalen tot de uiteindelijke indiensttreding of opdrachtaanvaarding. Daarbij heb je de salaris- en tariefonderhandeling in eigen hand, het gebruik van het platform is voor een developer geheel gratis en er wordt niet bemiddeld. 

Bedrijven kunnen zich abonneren op DefDev als ze op zoek zijn naar developers. Per abonnementsvorm verschilt de looptijd, het aantal te plaatsen vacatures en de daarbij behorende prijs. Ieder bedrijf krijgt een eigen bedrijfspagina waarop vacatures geplaatst kunnen worden. De abonnementskosten zijn de enige kosten die verbonden zijn aan het gebruik van het platform. Een overzicht van de abonnementen:

- 3 mnd 3 vacatureslots € 425,- 

- 6 mnd 10 vacatureslots € 750,-

- 12 mnd 30 vacatureslots € 1200,-

Developers krijgen vrijwel dagelijks te maken met headhunters en recruiters. Zij voelen zich sociaal verplicht om iemand te woord te staan, ook wanneer ze geen interesse hebben. Bovendien kost het de developers onnodig veel tijd. Door de tussenpersoon niet toe te laten op het platform, willen wij de sociale druk en tijdverspilling voorkomen. 

Vacaturewebsites zijn gericht op de gehele Nederlandse arbeidsmarkt. Naast een developer kan ook een chef-kok of een directeur hier een nieuwe baan vinden. Dit zorgt voor ruis tijdens de zoektocht naar een baan. Er bestaan ook platformen die specifiek gericht zijn op vacatures voor developers, maar die zijn weer beperkt tot één type dienstverband: freelancers of een vaste aanstelling. DefDev is gericht op software developers die in Nederland een baan zoeken, zowel in vaste dienst als op freelance-basis.

Doordat er geen tussenpersoon bij betrokken is, is er bij ons geen (financieel) belang om een bedrijf en een developer aan elkaar te koppelen. Een opdrachtgever sluit een abonnement voor drie, zes of twaalf maanden bij ons af en kan in die periode een onbeperkt aantal developers in dienst nemen. Zij betalen dus niet per aanstelling, wat gebruikelijk is bij recruiters en waarvoor de fees doorgaans erg hoog zijn. Nu een bedrijf niet per aanstelling betaalt, wordt die financiële drempel weggehaald. Dat haalt de druk tijdens het sollicitatieproces weg en geeft zowel de werkgever als de kandidaat rust.

Software developers maken een profiel aan en vullen tien vragen in op het gebied van beschikbaarheid, soort dienstverband, specialisaties, programmeertalen, werkervaring, regio en taal. Vervolgens kunnen zij op basis van deze wensen een vacature of werkgever zoeken. Maar werkgevers kunnen hen ook benaderen voor openstaande vacatures.

We willen dat DefDev de standaard in het recruitmentproces voor developers wordt. Het moet de standaardtool voor elk bedrijf zijn dat developers in Nederland zoekt. We hebben zeker ambities gesteld qua gebruikersaantallen op het platform, maar de eerste stap is dat DefDev aanslaat. 

Ja, het is mogelijk om online een demo aan te vragen waarin we u graag de functionaliteiten van het platform tonen. Boek hier direct uw demo!

Neem contact op